Bekijk hier uw keuken in 3D
(Voor een demo, login met demo / demo)
 
 
Logo Keukencentrum Marssum

Koken op inductie in 2020

Op de nieuwe performance serie van ETNA

Dat we over een aantal jaar niet meer op aardgas koken is al langer bekend. De alternatieven worden steeds beter. Inductiekookplaten zijn de nieuwe manier van koken. En met de nieuwe performance serie van ETNA is het een plezier om te koken.

Inductiekookplaat Performance Serie van Etna - Beetgare pasta was nog nooit zo makkelijk

ETNA inductiekookplaten met meerdere functies

De nieuwe performance serie is niet alleen gemaakt voor het koken. Deze nieuwe serie van ETNA is voorzien van meer slimme kookplaat functies. We benoemen de belangrijkste aanpassingen in deze nieuwe serie.
 

Warmhoud functie

5 of 10 minuten later thuiskomen betekende voorheen dat het eten koud was of juist te ver doorgekookt. De warmhoud functie van ETNA houdt het eten op een constante temperatuur van 70 graden. Hierdoor behoud het eten zijn smaak en wordt het altijd warm opgediend.
 

Smelt functie

Chocola of boter hoort langzaam te smelten bij een constante temperatuur van 42 graden. Daarmee wordt het risico op aanbranden beperkt. De smeltfunctie op de ETNA inductiekookplaat is hier uitermate geschikt voor. Een maaltijd uit de vriezer ontdooien kan natuurlijk ook.
 

Pauze functie

Tijdens het koken gestoord worden door de pakketbezorger. Juist dit soort momenten zorgt in keukens vaak voor het over laten koken. Met de pauze functie is het met 1 druk op de knop verleden tijd. De kookplaat pauzeert direct.
 

Boost functie

Snel een pan water aan de kook brengen? Met de boost functie wordt het vermogen tijdelijk (5 minuten) met 20 tot 35% verhoogd. De kookplaat schakelt automatisch na 5 minuten terug op stand 9 (hoogste stand).
 

Timerfunctie per zone

De perfomance serie voorkomt klokkijken omdat de standaard timer al is ingesteld. Beetgare pasta is vanaf nu het nieuwe normaal. Schakel per zone een timer in. Tijd verstreken, dan schakelt de kookplaat zichzelf automatisch uit.
 

Algemene timerfunctie

Het is niet altijd nodig om de zone uit te schakelen. Een algemene timer is daarom gewoon aanwezig in deze ETNA performance serie.
 

Inductie wint het van gas in 2020

Hoewel in Nederland nog relatief veel op gas wordt gekookt is de keus voor inductie in 2020 een hele logische. Buiten bovenstaande functies biedt het koken op inductie meer voordelen.
 
5 belangrijke voordelen van een inductiekookplaat
 
  1. Veiligheid. Geen directe warmtebron. Alleen de pan wordt verwarmd
  2. Temperatuur. Inductiekookplaten reageren snel op aanpassingen
  3. Snelheid. Een pan water kookt twee keer zo snel als op gas
  4. Hygiëne. Inductiekookplaten zijn supermakkelijk schoon te maken
  5. Verbruikskosten. Het is veruit de zuinigste manier van koken 
Misschien is het niet direct een voordeel. Toch valt het op dat inductiekookplaten steeds vaker worden geplaatst in restaurants. Koks zijn ware fans van alle mogelijkheden van een inductiekookplaat.

Inductiekookplaat - Keukentrend 2020 - Etna Performance Serie

Inspiratie in ons keukenboek en showroom

Wilt u inspiratie op doen voor uw nieuwe keuken met inductiekookplaat? Vraag dan vandaag nog gratis ons keukenboek aan. Deze wordt u gratis per post toegestuurd. U vindt er allerhande verschillende stijlen keukens in terug.
 
Natuurlijk bent u van harte welkom in onze showroom. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de inductiekookplaten van ETNA performance serie.
 
 
Zotte Zomeractie met "Draai Je Rijk"