Bezoek alléén op afspraak: 058-2542225
Bekijk hier uw keuken in 3D
(Voor een demo, login met demo / demo)
 
 
Logo Keukencentrum Marssum
Logo Keukencentrum Marssum

Zelf uw keuken installeren

Eigenlijk raden wij het altijd af om zelf uw keuken te installeren. Er kan namelijk zoveel mis gaan en hierbij heeft u ook geen garantie. Bent u zeer handig en heeft u genoeg vertrouwen om dit aan te durven? Dan geven we u graag wat tips om van start te gaan.

Goede voorbereiding is het halve werk

Stap 1: Het belangrijkste wat u dient te doen is het goed opmeten van de keuken.
Als dit niet goed is krijgt u verkeerde maat geleverd wat weer een hoop gedoe oplevert. Houdt hierbij ook rekening mee dat muren scheef en uit de haak kunnen zijn net als de vloer.

Stap 2: Als er nog een keuken staat moet deze er natuurlijk ook uit.
oe dit met beleid en ga niet los met een sloophamer. U wilt immers de leidingen en stroomvoorziening niet beschadigen. Woont u nog niet in het huis? Dan kunt u beter eerst de keuken eruit halen voordat u gaat opmeten.

Stap 3: Zorg voor een keukenplan voor de te plaatsen keuken
zodat u precies weet in welke volgorde de keuken geplaatst moet worden.

Stap 4: Zorg dat u de juiste benodigdheden in huis hebt.
Dus alle soorten gereedschap die u maar kunt bedenken.

Stap 5: Verleg de leidingen en stroomvoorziening.
Wanneer deze stappen zijn doorlopen kunt u beginnen met het plaatsen van de keuken. Toch raden we het aan om eerst de voordelen en de eventuele consequenties eerst goed af te wegen voordat u begint. Wanneer er iets mis gaat kunnen de kosten namelijk hoog oplopen.

Stap 6: Vraag uw keukenleverancier om een handleiding
Er zijn keukenfirma’s die een stappenplan gereed hebben voor zelfmontage, of tips hebben voor het zelf monteren van uw nieuwe keuken.

Stap 7: Bij twijfel eerst bellen
Mocht u tijdens het monteren van de keuken een probleem tegenkomen en twijfelen of de oplossing die u heeft bedacht wel juist is, bel dan altijd eerst met uw keukenleverancier. Zij weten wat u het beste kunt doen door hun jarenlange ervaring.

Denkt u met deze tips zelf de keuken te installeren, wensen wij u natuurlijk veel succes. Heeft u enige twijfel, schakel dan een specialist in en laat u ontzorgen.

Alle blogs

SHOWROOM UITVERKOOP*
Maak kennis met ons team
-->