Bezoek alléén op afspraak: 058-2542225
Bekijk hier uw keuken in 3D
(Voor een demo, login met demo / demo)
 
 
Logo Keukencentrum Marssum
Logo Keukencentrum Marssum

Wat is de ideale werkhoogte?

De standaardhoogte van een keukenblad is 90 centimeter hoog. Tijdens het ontwerpen van een nieuwe keuken is het belangrijk om te controleren of dit voor u wel de ideale hoogte is. Bent u langer dan gemiddeld of bent u juist korter dan gemiddeld? Dan is een andere werkhoogte misschien  beter voor u. Ook in de keuken is een goed werkhouding natuurlijk belangrijk. Daarmee voorkomt u lichamelijke klachten zoals rugpijn en schouderpijn. Het kan dus verstandig zijn om het keukenblad op een andere hoogte te laten plaatsen. Daarnaast kunt u de keukenkastjes natuurlijk ook hoger of juist lager laten plaatsen.

Mijn partner is lang, ik ben kort

Is uw partner veel langer dan u of is uw partner juist veel korter? Dan heeft uw partner natuurlijk een andere ideale werkhoogte dan uzelf. We raden dan aan om de meest ‘kookactieve’ persoon als uitgangspunt te nemen. De werkhoogte wordt dan aangepast aan degene die het meest in de keuken staat. Perfect zal het echter nooit zijn.

Ideale hoogte bepalen

Hoe wordt de ideale hoogte eigenlijk bepaald? Het is belangrijk dat het keukenblad zich ongeveer 10 a 15 centimeter onder uw ellebogen bevindt. Dit geldt alleen voor het koken. Bent u aan het afwassen? Dan zou het keukenblad ongeveer 0 tot 5 centimeter onder uw ellebogen moeten hangen. Dit komt doordat de spoelbak vaak verzonken is in het aanrecht. Vaak wordt als compromis voor ongeveer 10 centimeter onder uw ellebogen gekozen.

Ruimte voor de voeten

Niet alleen de hoogte van uw keukenblad is belangrijk. Ook de uitsparing aan de onderkant van uw keuken is belangrijk. Uw voeten hebben dan genoeg ruimte, waardoor u dicht tegen het aanrecht aan kan staan. Daardoor kunt u een goede werkhouding aannemen. De uitsparing is vaak 15 centimeter diep en 15 centimeter hoog.

Laat u door ons adviseren.

Wilt u een aangepaste werkhoogte? Bedenk dan wel dat een woning met een aangepaste aanrechthoogte lastig verkoopbaar kan zijn. Kom langs in onze showroom en laat u door ons adviseren. Samen kijken we wat de ideale hoogte voor u is.

Alle blogs

SHOWROOM UITVERKOOP*
Maak kennis met ons team
-->