Bezoek alléén op afspraak: 058-2542225
Bekijk hier uw keuken in 3D
(Voor een demo, login met demo / demo)
 
 
Logo Keukencentrum Marssum
Logo Keukencentrum Marssum

Verschillen in werkbladen

Het keukenwerkblad vormt een essentieel onderdeel van de inrichting van uw keuken. Niet alleen is het bepalend voor het karakter van de keuken, het is ook de plek waar u de meeste kookwerkzaamheden verricht. Het is daarom van belang om de verschillen tussen de werkbladen op een rij te zetten om zo tot de beste keuze te komen. Vraagt u zich af welk werkblad het beste aansluit bij uw wensen? Kom dan eens langs in onze showroom voor deskundig advies.

Granieten werkbladen

Graniet is een natuursteen dat onder meer veel voorkomt in België, Noorwegen, Zweden en Frankrijk. Omdat het een 100% natuurproduct is, is ieder granieten keukenwerkblad uniek. Bovendien staat dit type werkblad bekend als keihard, krasbestendig, snij-, stoot- en slijtvast.

Nadelen zijn echter dat een granieten werkblad licht poreus is en gevoelig is voor bijtende middelen.

Composiet werkbladen

In tegenstelling tot een granieten werkblad, is een composiet werkblad samengesteld uit meerdere materialen. Ondanks deze samenstelling wordt een werkblad van composiet gezien als het beste alternatief voor een granieten werkblad door de luxe uitstraling en het oersterke materiaal van beide types. Een groot verschil met graniet is echter dat composiet niet hittebestendig is.

Betonnen werkbladen

Volgens experts hebben betonnen werkbladen de toekomst. Beton wordt gemaakt van cement en eventuele toevoegingen, waardoor het werkblad een speciale en eigentijdse draai krijgt. Bovendien zijn werkbladen van beton zeer stevig en relatief makkelijk zelf te maken. Daar staat tegenover dat een betonnen werkblad wel erg gevoelig is voor vlekken, zuren en vocht en beschadigingen aan het oppervlak.

Kunststof werkbladen

Kunststof werkbladen zijn de meest voorkomende werkbladen. Het werkblad is opgebouwd uit een spaanplaat of multiplex afgewerkt met een kunststoflaag. Het grote voordeel van een kunststof werkblad is de relatief lage prijs ervan. Ook is dit type blad onderhoudsvriendelijk, waterdicht en krasbestendig. Een nadeel is echter dat het blad niet hittebestendig is.

Keramiek werkbladen

Keramiek is een materiaal dat hygiënisch, zeer sterk en eenvoudig te onderhouden is. Wat betreft uitstraling kent het veel gelijkenissen met natuursteen; luxe, stevig en natuurlijk. Naast de visuele voordelen kent een keramisch werkblad ook veel praktische voordelen. Zo is het krasbestendig, vormvast en hittebestendig. Doordat dit type werkblad qua materiaal gezien wordt als een van de beste opties, ligt de gemiddelde prijs ervan ook hoger. Nadeel is dat bij punt belasting er stukjes uit kunnen spatten.

Houten werkbladen

Waar de werkbladen van graniet, composiet en keramiek juist een strakke, luxe uitstraling hebben, zorgt een houten werkblad juist voor een fijne, warme sfeer in de keuken. Hoewel het de sfeer ten goede komt en is vervaardigd uit verantwoorde bronnen, behoeft een houten werkblad veel onderhoud. Bovendien is dit type werkblad gevoelig voor vocht, warmte en krassen.

De grote verschillen in uitstraling, prijs en praktische voordelen van de genoemde werkbladen maken het vaak lastig de juiste keuze te maken. Kom daarom gerust eens langs in onze showroom, waar we u graag voorzien van een passend advies. 

Alle blogs

SHOWROOM UITVERKOOP*
Maak kennis met ons team
-->