Bekijk hier uw keuken in 3D
(Voor een demo, login met demo / demo)
 
 
Logo Keukencentrum Marssum
Logo Keukencentrum Marssum

Tips voor een kleine keuken

De keuken is één van de belangrijkste, al dan niet, het belangrijkste vertrek in een huis. De grootte van de keuken komt echter heel vaak niet overeen met de tijd die erin besteed wordt. Optimaal gebruikmaken van de beperkte ruimte is dus essentieel. Heeft u bijvoorbeeld beperkte ruimte voor uw nieuwe keuken? Of heeft u een kleine keuken? Lees dan de 14 onderstaande tips om optimaal gebruik te maken van de ruimte.
 1. De indeling
  Wanneer er nog geen keuken geplaatst is kunt u gaan voor een perfecte indeling
  waardoor u optimaal gebruik maakt van de ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een hoekkeuken of een in een U-vorm.
 2. Kleurgebruik
  Het gebruik van kleuren kan veel invloed hebben op hoe groot de keuken lijkt. Gebruik vooral geen donkere of sterke kleuren want hierdoor lijkt de keuken kleiner. Het is beter om een neutrale en lichte kleur te gebruiken.
 3. Verlichting
  Zorg voor goede verlichting. Donkere hoekjes zorgen ervoor dat de keuken kleiner lijkt. Specialisten kunnen u desgewenst voorzien van passend advies.
 4. Gebruik de hoogte
  Gebruik de hoogte van de ruimte. De meeste keukens gaan niet door tot het plafond maar dit is zeker wel mogelijk. Op deze manier creëert u gelijk een stuk meer bergruimte. Bang dat u nergens meer bij kunt? Koop een klein krukje.
 5. Eet niet in de keuken
  Vermijd een eettafel in de keuken. Mocht u toch graag willen eten in de keuken, kijk dan of het mogelijk is om een bartafel te creëren of plaats een inklaptafel.
 6. Deel de kastjes goed in
  Wanneer u niet zoveel bergruimte heeft is het van belang dat u deze goed inricht. Stapel bijvoorbeeld de kopjes en glazen op evenals de pannen.
 7. Ga voor diepere, bredere en hogere keukenkasten
  De meeste keukenkasten hebben een diepte van 60cm, maar het is ook mogelijk om te gaan voor 65 centimeter. Zo creëert u toch weer iets meer ruimte. Ook helpt het om voor brede keukenkasten te gaan. Elk keukenkastje heeft immers een frame nodig wat weer ruimte nodig heeft. Daarnaast kunt u ook nog gaan voor lagere plinten, hierdoor kunt u kiezen voor hogere onderkasten wat weer meer opbergruimte oplevert.
 8. Kies voor de juiste afzuigkap
  Er zijn allerlei soorten en maten afzuigkappen. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld een inbouw afzuigkap is het mogelijk om kastruimte te creëren boven uw fornuis.
 9. Hang keukengerei aan de muur of het plafond
  Wanneer u niet zoveel ruimte heeft om keukengerei op te bergen kunt u ook kiezen om dit aan het plafond of de muur te hangen. Zo kunt messen met een magneetstrip aan de muur hangen en pannen aan haken op het plafond. Overdrijf dit niet want hierdoor kan het weer vol en chaotisch lijken.
 10. Gebruik compacte keukenapparatuur
  Ga bijvoorbeeld voor een iets kleinere oven of koelkast.
 11. Ga voor combi keukenapparatuur
  Ga bijvoorbeeld voor een combi magnetron of een koel/vries combinatie.
 12. Kies een kleine vaatwasser
  Er bestaan ook vaatwasser van 45 centimeter breed in plaats van 60 centimeter breed. U kunt hierdoor wel minder vaat in één keer wassen, maar u bespaart zo wel weer ruimte.
 13. Overweeg een kookeiland
  Wanneer u weinig ruimte heeft aan de muur om kastjes te plaatsen, kunt u ook een kookeiland overwegen mits u hier wel ruimte voor heeft.
 14. Houd het schoon/opgeruimd
  Dit zal u hoogstwaarschijnlijk wel doen, maar een rommelige of vieze keuken ziet er altijd kleiner uit dan een opgeruimde en schone keuken.
Worstelt u al tijden met uw keukenruimte en na deze tips denkt u ik heb hulp nodig, kom dan gerust eens langs en leg uw probleem en uw wensen aan onze adviseurs uit. Zij kunnen u met hun expertise van het juiste advies voorzien.

Alle blogs

Keukens uit voorraad*
Maak kennis met ons team
-->