Bezoek alléén op afspraak: 058-2542225
Bekijk hier uw keuken in 3D
(Voor een demo, login met demo / demo)
 
 
Logo Keukencentrum Marssum
Logo Keukencentrum Marssum

Huis kopen? Controleer de keuken

In de zoektocht naar een nieuwe woning komt de keuken vaak al snel aan bod. Iedereen heeft verschillende wensen en voorkeuren als het gaat om de inrichting van een keuken. Het is daarom belangrijk om de bestaande keuken niet alleen kritisch te controleren op de kwaliteit, maar ook op de mogelijkheid om aanpassingen te doen. Zo weet u zeker dat u straks optimaal kunt genieten van uw droomkeuken!

De huidige staat

Een goede keuken dient in goede staat te zijn. Om de staat van een keuken te beoordelen is het verstandig te kijken naar verschillende details, zoals het werkblad, de kastjes en de kraan. Is er sprake van deuken, krassen of vochtvlekken op het werkblad? Kunnen de kastjes gemakkelijk worden geopend en dicht worden gedaan? Bevat de kraan sporen van roest of kalk? Deze details geven vaak een goed beeld van de manier waarop de keuken is onderhouden en zeggen veel over de kwaliteit ervan. Trek gerust tijdens uw bezichtiging een laatje open en een deurtje. Hieruit kunt u gelijk opmaken of de keuken van goede kwaliteit is.

Technische achtergrond

Het is eveneens verstandig te kijken naar de technische details achter de keuken. Zo is het goed om te weten welke huidige aansluitingen er zijn en wat de mogelijkheden zijn voor eventuele andere aansluitingen. Deze informatie is te vinden op de bouwkundige tekeningen die vaak zijn op te vragen bij de gemeente of de makelaar.

Functie en sfeer

Een keuken moet niet alleen kwalitatief goed zijn, maar ook aansluiten bij uw wensen. Ga daarom bij uzelf allereerst na op wat voor manier u de keuken wilt gebruiken. Enkel en alleen als een plek om te koken, of moet er ook ruimte zijn voor een tafel of een kookeiland? Voor hoeveel personen is de keuken bestemd en moet er rekening worden gehouden met kinderen? Daarnaast is ook de sfeer bepalend. Bent u op zoek naar een strakke, moderne keuken of neigt u meer naar een landelijke variant?

Behouden, renoveren of vervangen?

Wanneer u alle wensen op een rijtje hebt gezet, is het tijd om een plan te maken. Bij de aanschaf van een nieuwe woning kunt u ervoor kiezen de keuken te behouden, te renoveren of te vervangen. In een van de laatste twee gevallen is inspiratie een belangrijke bron. Kom daarvoor gerust een langs in onze showroom om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Daarnaast voorzien wij u graag van advies, zodat u een weloverwogen keuze voor uw keuken kunt maken. 

Alle blogs

SHOWROOM UITVERKOOP*
Maak kennis met ons team
-->