Bekijk hier uw keuken in 3D
(Voor een demo, login met demo / demo)
 
 
Logo Keukencentrum Marssum
Logo Keukencentrum Marssum

Help! Mijn keukenfolie laat los

Het loslaten van de keukenfolie op de deuren of de blazen die er onder komen, zijn veel voorkomend problemen bij keukens. Er bestaat zelfs de mogelijkheid dat er scheuren ontstaan. In dit blog leest u wat de oorzaken hiervan zijn en wat u eraan kunt doen.

De oorzaken van loslatend keukenfolie

Er zijn een aantal oorzaken die kunnen zorgen voor blaasjesvorming, scheuren of barsten. De meestvoorkomende oorzaak is vochtigheid. Wanneer de lucht te vochtig is kan dit in de deuren trekken. Dit zorgt voor blazen en dit kan uiteindelijk weer zorgen voor scheurtjes. Ook kunnen hoge verschillen in temperatuur ervoor zorgen dat keukenfolie loslaat. Dit komt dan ook het meest voor rondom het fornuis.

Folieproblemen zijn bij veel leveranciers aan de orde, meestal valt dit buiten de garantie periode. Mocht dit heel snel gebeuren na aanschaf, valt dit uiteraard onder de garantie.

Wat te doen bij keukenfolie dat los laat?

Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem. U kunt natuurlijk een nieuwe keuken laten plaatsen, maar dit is zeker niet altijd nodig. Dit is immers weer een grote investering. Het is ook goed mogelijk om alleen nieuwe deuren te plaatsen. Ook dit brengt wel wat kosten met zich mee. Daarom kunt u beter de deuren opnieuw laten spuiten, zo komt het probleem ook niet meer terug.

Vragen over loslatend keukenfolie?

Heeft u last van keukenfolie dat loslaat? Neem dan contact met ons op dan komen we samen tot de beste oplossing. 

Alle blogs

Keukens uit voorraad*
Maak kennis met ons team
-->